Barn og medier

Digital dømmekraft

Visste du at 97 prosent av norske barn har en mobil før de har fylt 8 år?

Følge opp og følge med

I følge Medietilsynet, 86 prosent av barn har kontakt med vennene sine via sosial medier. Sosial medier er blitt en stor del av barn og unges hverdag, og derfor er det viktig at foreldre følger opp og følger med.

 

Vi anbefaler å følge med Medietilsynets nettside for nyttig informasjon om Barn og Medier. Noen nyttige sider på Medietilsynets nettside:

 

Stjernekolonien - et digitalt familiespill

I samarbeid med Elev-, lærling og mobbeombudet i Viken, nylig lanserte Meditilsynet et digitalt familiespill, Stjernekoloni for barn i alder 6 til 9 år, som også ble presentert  av avdelingsdirektør i Medietilsynet, Kristine Meek på DKFU Kick-off konferanse for FAU.

 

Dataspillet skal hjelpe familier snakke sammen om det digitale livet. Dagens barn får tilgang til skjerm og nett tidlig. Derfor har Medietilsynet laget spillet Stjernekolonien, der foreldre sammen med sitt barn kan møte noen av utfordringene sammen. Bli mer forberedt med Luna og Noah, og lag regler som passer for din familie.

 

Spill Stjernekolonien her

 

Bestill reflekser

Vi går inn i mørketiden i Norge, bestill klassesett med Stjernekolonien-reflekser. De 50 første som bestiller får et klassesett á 30 fine reflekser med Noah og Luna - helt gratis! Reflekser bestilles via Medietilsynet her.

 

Bilde av Stjernekolonien. Kilde: Medietilsynet

 

 

Lag et annerledes FAU møte: FAU-spill

Elev, lærling og mobbeombud i Viken har i samarbeid med Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG) laget et nytt spill for FAU som også ble lansert på DKFU Kick-off konferanse. FAUene som deltok på konferanse har prøvd den ut, og de umiddelbare tilbakemeldinger DKFU fikk var overveldende positive.

 

Spillet er svært enkelt å lære, da det tar sekunder å lese opp spørsmålene.

 

FAU-spillet ble sendt til FAU ved grunnskolene i Drammen per epost, men kan også lastes ned på denne siden.

 

Illustrasjon av FAU spill: Trygt og godt skolemiljø

 

Illustrasjon av FAU-spill: Digital dømmekraft

 

Del på
Facebook
Linkedin